Skip to content
OMEGA constellation deville seamaster speedmaster specialities
TERUG

Gouden medaille winnaars bij het OMEGA House in Parijs

Parijs 2024 zal worden herinnerd vanwege de iconische locaties en ongelooflijke prestaties van de atleten. OMEGA's sportambassadeurs bevonden zich in het middelpunt van de actie. Na hun glorieuze momenten in de schijnwerpers bezochten veel gouden medaille winnaars het OMEGA House.

Léon Marchand uit Frankrijk sleepte vier gouden medailles en één bronzen plak in de wacht met zwemmen, terwijl hij ook nog eens vier nieuwe Olympische records vestigde. Deze records omvatten de 400 m wisselslag (individueel) en de 200 meter wisselslag (individueel), alsmede de 200 meter vlinderslag en 200 meter schoolslag, die hij op diezelfde avond wist te winnen.

De Zweed Mondo Duplantis won goud bij het polsstokhoogspringen bij de mannen en vestigde een nieuw wereldrecord van 6,25 m. Een ongelooflijk moment en zijn tweede gouden medaille op de Olympische Spelen.

Noah Lyles uit de VS won de finale van de 100 meter bij de mannen met een spannende finish. De fotofinishcamera van OMEGA moest geraadpleegd worden om het resultaat te bevestigen en leverde het bewijs dat Noah als eerste over de streep kwam. Het was zijn eerste gouden medaille op de Olympische Spelen.

Ma Long uit China, die de gouden medaille won in het teamonderdeel Tafeltennis en de 6e gouden medaille veroverde op weg naar zijn vierde Olympische Spelen, bevestigde zijn status als een van de beste Tafeltennissers aller tijden.

Gabby Thomas
Gabby Thomas, eveneens uit de VS, won de 200 meter voor vrouwen. Daarmee sleepte ze haar eerste gouden medaille op de Olympische Spelen in de wacht. De Oekraïense Jaroslava Mahoetsjich won het hoogspringen voor vrouwen. Dat was ook voor haar de eerste gouden medaille op de Olympische Spelen. De Britse Keely Hodgkinson won de 800 meter voor vrouwen waarmee ze haar eerste gouden plak ooit op de Olympische Spelen veroverde. Eerder behaalde ze in Tokio 2020 een zilveren medaille.
Yaroslava Mahuchikh
Keely Hodgkinson

Kaylee McKeown uit Australië sloeg een dubbelslag en won zowel op de 100 en 200 meter rugslag voor vrouwen de gouden medaille. Daarbij vestigde ze op beide afstanden een nieuw Olympisch record. De Italiaan Thomas Ceccon won de 100 meter rugslag voor mannen en dat betekende zijn eerste gouden medaille op de Olympische Spelen. David Popovici uit Roemenië won de 200 meter vrije slag bij de mannen: zijn eerste medaille ooit op de Olympische Spelen.

De Spanjaarden Florian Trittel en Diego Botin behaalden het goud bij het zeilen - mannen skiff. Hun races werden gehouden in de wateren van Marseille in plaats van Parijs. Vervolgens keerden ze terug naar de hoofdstad om hun eerste overwinning op de Olympische Spelen te vieren.

De Franse judoka Romane Dicko won goud en brons bij judo. Hifumi Abe uit Japan won bij judo de gouden medaille bij de mannen in de klasse tot 66 kilogram - hetzelfde onderdeel dat hij in Tokio 2020 ook al won.